home      agenda      publicaties      contact      sitemap    

Onze publicaties > Een Zucht van verlichting

Een Zucht van verlichting


door Marthe van der Noordaa

 

Totale aanwezigheid doelt op een leven waarin niets hoeft te worden toegevoegd of veranderd aan de realiteit. In het dagelijkse leven leidt deze houding tot rust en vrijheid. Op het moment dat je helemaal aanwezig bent, ervaar je een staat van zijn die heel natuurlijk is; een ontspannen wakkere aanwezigheid. Vrij in het moment. Dat klinkt eenvoudig en vanzelfsprekend en dat is het ook, het zo zijn is het meest natuurlijke wat we hebben en toch is het een opgave.

 

In 'Een Zucht van verlichting' beschrijft Marthe hoe je meer contact kunt krijgen met deze houding van totale aanwezigheid. Het vertelt over onze hechting aan toekomst en verleden. En hoe je dat kunt doorbreken door meester te worden over je gedachtes en gevoelens. Het toont hoe je om kunt gaan met lastige verwikkelingen en heftige begeerten, niet om er vanaf te komen, maar om er juist iets in te vinden! Als je het wenst op te nemen in totale aanwezigheid, is daar het scheppende in te vinden. Door de persoonlijke toepassing krijgt het universeel scheppende op dat moment een heel eigen kleur. Dat is een bevrijdende ervaring. Ook mededogen en de weg van de leerling worden behandeld als onlosmakelijke onderdelen van totale aanwezigheid.

Steeds weer maakt Marthe in haar boek de vertaalslag van de oosterse thema’s naar ons westerse alledaagse leven. Zij put daarbij uit jarenlange studie in het werk van de boeddhistische meester Longchenpa en uit praktijkervaring met haar studiegroepen. Het onderzoek van de leer naar de toepassing op het dagelijks leven, heeft Marthe tijdens haar studiegroepen het laboratorium genoemd. Veel verhalen en ervaringen van deelnemers uit het laboratorium zijn in het boek opgenomen, omdat het zo goed weergeeft hoezeer het binnen ieders bereik ligt om te leven in totale aanwezigheid.

'Een Zucht van Verlichting' is uitgegeven bij uitgeverij Ten Have. Inmiddels 3e druk. Met een nawoord van Hans Korteweg.

Prijs € 16,95 (excl. €1,95 verzendkosten buiten Nederland excl. €6,- verzendkosten).
Binnen enkele dagen ontvang je het boek thuis met de bijgevoegde factuur. Voor vragen rond bestellingen kun je altijd contact opnemen met kantoor: (0575) 510850.

Naar aanleiding van haar boek geeft Marthe op verzoek lezingen door het land. Wil je je hiervoor aanmelden, neem dan contact op met ons kantoor.

ITIP, school voor leven en werk
Marspoortstraat 16
7201 JC Zutphen
telefoon 0575 - 510 850
e-mail opleiding@itip.nl
website www.itip.nl